Facebook

פאי תפוחים אנגלי מסורתי

ללקוחותינו ולחברינו: מתכון משובח לפאי תפוחים, לרגל ראש השנה התשע"ז.

לתבנית 20-22 ס"מ. תנור 170 מעלות.

 

מרכיבים

תמונה של פאי תפוחים
פאי תפוחים… הכי טעים

למילוי

  • 1 ק"ג תפוחים ירוקים
  • 140 גרם אבקת סוכר או סוכר חום
  • ½ כפית קינמון
  • 3 כפות קמח

לבצק

  • 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 50 גרם אבקת סוכר ועוד קצת לפיזור
  • 2 ביצים
  • 350 גרם קמח
  • שמנת לקצפת או חמוצה

 

הכנה

  1. מגלענים את התפוחים, חותכים לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ לערך. מניחים על מגבות נייר או מטבח.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, הקמח והקינמון

מכינים את הבצק:

  1. עם מיקסר, טורפים את החמאה והסוכר לקבלת מאסה אחידה ובהירה. מוסיפים ביצה אחת + חלמון (שומרים את הלבן) ומערבבים פנימה.
  2. מוסיפים את הקמח – שליש בכל פעם – ומכניסים אותו בכף עץ לקבלת מרקם גושי. כשכל הקמח בפנים, מעבדים בידיים לקבלת מאסה אחידה.
  3. עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 45 דקות.
  4. בתום הזמן, מחממים את התנור ל- 170 מעלות. משמנים תבנית 20-22 ומפזרים מעט סוכר בתחתית.
  5. לוקחים 2/3 מהבצק ומרדדים לעיגול שיספיק לכיסוי כל התבנית ועוד מעט (כולל השוליים), ומניחים בתבנית. מהדקים מעט.
  6. את השליש הנותר מרדדים לממכסה בקוטר של 28 ס"מ.
  7. לוקחים את התפוחים, מייבשים אותם ומערבבים בתכולת קערת תערובת הסוכר והקינמון.
  8. מעבירים לתבנית האפייה, ומהדקים את המילוי.
  9. מברישים את שולי הבצק במעט מים.
  10. מניחים את מכסה הבצק ומהדקים סביב שולי הפאי. חותכים שאריות מסביב ויוצרים 4-5 חתכים לשחרור הקיטור באפייה*.
  11. מברישים את הכל בחלבון הביצה שהקצפתם קלות במזלג.
  12. אופים 45 דקות. מחכים 10 – 15 דקות לפני שחותכים ומגישים עם קצפת או שמנת חמוצה.

*בשלב הזה ניתן להקפיא ולשמור לאפייה מאוחרת יותר.

בתאבון – ושנה טובה!

 

דילוג לתוכן