ללקוחותינו ולחברינו: מתכון משובח לפאי תפוחים, לרגל ראש השנה התשע"ז.
לתבנית 20-22 ס"מ. תנור 170 מעלות.
מרכיבים
למילוי
- 1 ק"ג תפוחים ירוקים
- 140 גרם אבקת סוכר או סוכר חום
- ½ כפית קינמון
- 3 כפות קמח
לבצק
- 225 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 50 גרם אבקת סוכר ועוד קצת לפיזור
- 2 ביצים
- 350 גרם קמח
- שמנת לקצפת או חמוצה
הכנה
- מגלענים את התפוחים, חותכים לרבעים ופורסים לפרוסות בעובי 5 מ"מ לערך. מניחים על מגבות נייר או מטבח.
- בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, הקמח והקינמון
מכינים את הבצק:
- עם מיקסר, טורפים את החמאה והסוכר לקבלת מאסה אחידה ובהירה. מוסיפים ביצה אחת + חלמון (שומרים את הלבן) ומערבבים פנימה.
- מוסיפים את הקמח – שליש בכל פעם – ומכניסים אותו בכף עץ לקבלת מרקם גושי. כשכל הקמח בפנים, מעבדים בידיים לקבלת מאסה אחידה.
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים למשך 45 דקות.
- בתום הזמן, מחממים את התנור ל- 170 מעלות. משמנים תבנית 20-22 ומפזרים מעט סוכר בתחתית.
- לוקחים 2/3 מהבצק ומרדדים לעיגול שיספיק לכיסוי כל התבנית ועוד מעט (כולל השוליים), ומניחים בתבנית. מהדקים מעט.
- את השליש הנותר מרדדים לממכסה בקוטר של 28 ס"מ.
- לוקחים את התפוחים, מייבשים אותם ומערבבים בתכולת קערת תערובת הסוכר והקינמון.
- מעבירים לתבנית האפייה, ומהדקים את המילוי.
- מברישים את שולי הבצק במעט מים.
- מניחים את מכסה הבצק ומהדקים סביב שולי הפאי. חותכים שאריות מסביב ויוצרים 4-5 חתכים לשחרור הקיטור באפייה*.
- מברישים את הכל בחלבון הביצה שהקצפתם קלות במזלג.
- אופים 45 דקות. מחכים 10 – 15 דקות לפני שחותכים ומגישים עם קצפת או שמנת חמוצה.
*בשלב הזה ניתן להקפיא ולשמור לאפייה מאוחרת יותר.
בתאבון – ושנה טובה!